Celebritati – partea a-II-a
Feb 09 2016

Celebritati – partea a-II-a

Exista, in prezent, oameni care au reusit nu doar sa-si depaseasca conditia de persoane diagnosticate cu autism, dar au si creat lucruri extraordinare pentru ei si pentru cei din jurul lor. Sunt minti extraordinare care au demonstrat ca perseverenta si ambitia de a reusi nu au limite, ca puterea binelui da intotdeauna rezultate uimitoare. 

1. George ORWELL – este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori englezi, fost comentator al radio BBC, editorialist si reporter. A scris cu acuratetea unui seismograf romane, eseuri si critica literara. Nenumarate volume ale unor carti precum “Ferma animalelor”, “O mie noua sute optzeci si patru”, “Zile birmaneze” s-au vandut ca painea calda in toate colturile lumii. Una dintre replicile sale reprezentative, devenita lait-motiv in timp, este: “In vremuri ale inselatoriei universale, a spune adevarul este un act revolutionar”.

1

Sursa foto: www.onlinebiographyplus.blogspot.com

2. Jacob BARNETT – este un baietel de doar 12 ani care i-a uimit pana si pe profesorii de la Institutul de Astrofizica Princeton din Statele Unite ale Americii, care a lansat o noua Teorie a Relativitatii. Copilul canta muzica clasica la pian, din memorie, si este pasionat de vizionarea filmelor SF precum si de reality showuri. Acesta a fost recrutat de Universitatea din Indiana pentru un post de cercetator.

2

Sursa foto: www.jurnalul.ro

3. Kim PEEK – a fost un geniu in calcule calendaristice, considerat de multi o adevarata enciclopedie, datorita faptului ca a reusit sa memoreze peste 7600 de carti. Datorita capacitatii sale intelectuale impresionante, a luat nastere personajul Raymond Babbit, interpretat din Dustin Hoffman, din filmul “Rain Main”. Kim Peek a fost o sursa nesecata de inspiratie pentru producatorii peliculei, filmul bucurandu-se de patru premii Oscar.

3

Sursa foto: http://www.bing.com/

4. Jerry SEINFELD – este unul dintre cele mai cunoscute personaje de comedie din lume. A devenit multimilionar datorita sitcomului care ii poarta numele, “Seinfeld”, serial difuzat in anii ’90, care a avut 9 sezoane si s-a bucurat de peste 30 de milioane de telespectatori. Se estimeaza faptul ca fiecare episod i-a adus actorului american un venit de 14 milioane de dolari.
4

Sursa foto: http://www.bing.com/

5. Daniel TAMMET – este un geniu al numerelor, avand capacitatea de a efectua calcule numeroase, intr-un timp foarte scurt. A devenit celebru dupa ce a recitat, in public, primele 22514 zecimale ale numarului Pi, timp de 5 ore. Are o capacitate de memorare extraordinara, cunoaste peste 10 limbi straine, printre care si limba romana, iar islandeza a invatat-o in doar 5 zile. A scris si publicat 3 carti, are prieteni, iubeste scoala si a creat un site unde aplica o metoda de invatare inventata de el pentru invatarea mai facila a limbilor straine.


5

Sursa foto: www.wikimedia.org

Lasa un raspuns