Celebritati - partea I
Ian 25 2016

Celebritati – partea I

Exista, in prezent, oameni care au reusit nu doar sa-si depaseasca conditia de persoane diagnosticate cu autism, dar au si creat lucruri extraordinare pentru ei si pentru cei din jurul lor. Sunt minti extraordinare care au demonstrat ca perseverenta si ambitia de a reusi nu au limite, ca puterea binelui da intotdeauna rezultate uimitoare. 

1. Lionel MESSI – este un fotbalist argentinean considerat drept cel mai bun jucator din generatia sa si unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului. Luna aceasta a castigat pentru a cincea oara Balonul de Aur. El are Sindromul Asperger care ii ofera o concentrare mai mare fata de ceilalti si putere sa se autodepaseasca si sa continue sa se mentina printre cei mai bine cotati fotbalisti ai momentului.

1

Sursa foto: www.dailymotion.ro

2. Temple GRANDIN – profesoara la Colorado State University, este unul dintre oamenii de stiinta de top din lume, doctor in biologia animala, inginer, activist pentru autism. Empatia cu animalele i-a adus celebritatea ca designer si proiectant de echipamente pentru manevrarea vitelor. Faptul ca s-a intervenit de timpuriu in procesul de recuperare, a facut posibil conturarea acestei cariere internationale de exceptie.

2

Sursa foto: www.autismshow.ro

3. Satoshi TAJIRI – este creatorul desenelor animate Pokemon. Franciza media controlata de Nintendo il are ca promotor pe Satoshi Tajiri, japonez de origine, diagnosticat cu autism. Seria de jocuri Pokemon a fost creata in Japonia si apoi dublata in engleza de catre televiziunile nord-americane. Ulterior, a fost difuzata de Disney Channel si ProTV. Desenele au fani devotati de toate varstele, cu precadere copii intre 5 si 15 ani.


3

Sursa foto: www.pokemon.wikia.com

4. Stephen WILTSHIRE – este artistul plastic care expune permanent la Royal Opera Arcade, Pall Mall, din Londra. S-a remarcat prin capacitatea sa minutioasa de a reda prin intermediul desenului diverse imagini pe care si le aminteste. El a pictat Hong-Kong-ul, Tokyo, dar si Roma dupa ce a zburat deasupra ei doar 45 de minute. Incepand cu anul 2006 este membru al Ordinului Imperiului Britanic. Prin pasiunea sa a reusit sa-si construiasca o cariera de succes. Este capabil sa priveasca doar o singura data subiectul si apoi il deseneaza cu o acuratete extraordinara.

4

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

5. Donna WILLIAMS – este profesor universitar, pictorita, scenarista si consultant in autism, diagnosticata cu psihoza infantila la varsta de 2 ani. S-a facut remarcata in intreaga lume si s-a bucurat de o popularitate extraordinara datorita best-seller-ului “Cineva undeva”. Dupa ce a fost tradusa in mai multe limbi, cartea s-a clasat in topul vanzarilor din Canada, Japonia si Norvegia , devenind astfel prima scriitoare cu autism care a publicat doua bestselleruri internationale.

 5

Sursa foto: www.autismmec.wordpress.com

 

Lasa un raspuns