Despre noi

Asociatia Help Autism a fost fondată în anul 2010 în urma experienței personale a fondatorilor care au luptat pentru recuperarea propriului lor copil diagnosticat cu tulburare din spectrul autist.

Impulsionați de persoanele care i-au susținut și de provocările întâmpinate în calitate de părinți, ei au demarat activitatea de misionariat pentru conștientizarea autismului, a consilierii și sprijinirii în programul de recuperare a mai multor copii și a familiilor lor.

Help Autism se implică activ de peste 5 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Datorita expertizei dobandite in decursul acestor ani, Asociatia a ajuns sa fie considerată vârf de lance în acțiunile de schimbare a statutului autismului în România. Pe lângă serviciile de terapie oferite în cele 3 centre proprii, Help Autism a reusit sa constituite alte 4 filiale în parteneriat cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin și Târgoviște.

Viziunea Help Autism este sansa la normalitate pentru orice copil cu tulburare din spectrul autist din România.

Obiectivul principal al Asociatiei este dezvoltarea la nivel național a programelor de diagnostic, terapie și integrare socială a copiilor cu tulburare din spectrul autist.

Activitatile principale Help Autism sunt:

  • Dezvoltarea continuă a programelor de conștientizare a autismului;
  • Identificarea surselor de finanțare și atragerea de fonduri necesare pentru susținerea programelor gratuite destinate copiilor cu tulburare din spectrul autist;
  • Dezvoltarea de programe de formare si educație continuă pentru specialiștii din domeniul TSA în vederea oferirii de servicii de calitate;
  • Dezvoltarea de parteneriate public-private la nivel național;
  • Dezvoltarea de programe dedicate familiilor copiilor cu tulburare din spectrul autist.

Echipa Help Autism este ghidata de valorile Asociatiei: responsabilitate socială – educație, transformare societate, egalitate de șanse – șansa la normalitate, profesionalism – excelență în serviciile oferite, determinare – motivați către succes, lucrul în echipă.

„Am inceput misiunea Help Autism acum 5 ani din dorința de a ajuta cât mai multe familii să depășească provocarile aduse de diagnosticul autismului. Ni s-au alăturat specialisti psihologi, medici psihiatri, sponsori, donatori și nu în ultimul rând voluntari, și este minunat să vezi cum lucrurile prind contur… cum visele devin realitate, cum oamenii își schimbă atitudinea și devin aparținători ai cauzei…. o comunitate de sprijin și ajutor.”

Părintii, voluntarii, specialiștii, sponsorii și donatorii sunt mesageri ai autismului fiind implicați permanent în activitațile Asociației devenind ambasadori ai cauzei.

„Multumesc tuturor celor care își doresc ca mâine să poată fi mai buni decât azi! Noi credem cu toată tăria ca orice copil merită șansa la recuperare și orice părinte merită sprijin, fiindcă niciunul dintre ei nu poartă vina existenței autismului în viața lor!”

Daniela Bololoi
Presedinte Help Autism

logo-helpautism