Esti parinte? Copilul tau nu te priveste in ochi? Informeaza-te asupra autismului!
Feb 18 2016

Esti parinte? Copilul tau nu te priveste in ochi? Informeaza-te asupra autismului!

Intra in cea mai mare comunitate de terapeuti, parinti si ONG-uri, aflata in stransa legatura cu terapia comportamentala-aplicata. Platforma www.autismconnect.ro  vizeaza facilitarea accesului la servicii specializate de terapie de recuperare a copilului cu tulburari de spectru autist; asigurarea  interactiunii intre parintii copiilor cu autism si psiho-terapeuti, medici, studenti, furnizori de servicii medicale, sociale si educationale; intrunirea unei baze informationale extrem de utila in sprijinul familiilor copiilor cu TSA cat si a psihoterapeutilor, medicilor, cadrelor didactice si studentilor; initierea unor actiuni de colaborare in retea si de invatare ”inter-pares” in randul actorilor sociali reprezentativi in problematica autismului.


news

Aflat in ultima luna de implementare, proiectul Autism Connect se bucura, in mod progresiv, de o imbunatatire cantitativa si calitativa a interactiunii dintre parintii copiilor diagnosticati cu autism, psiho-terapeuti, medici, studenti, furnizori de servicii medicale si educationale. Datorita faptului ca portalul inregistreaza, la ora actuala, un numar de 6472 de conturi dintre care crese=132, clinici=984, psiho-terapeuti=345, scoli=3539, gradinite=1390, DGASPC-uri=45, ONG-uri=37, campania de informare si advocacy a reusit sa puna in conexiune un numar impresionant de actori sociali interesati de problematica autismului, devenind astfel cea mai mare comunitate de acest tip.

La nivel informational, pe platforma pot fi vizualizate 45 de articole tematice, care surprind aspecte elementare privitoare la problematica autismului, notiuni informative, interviuri, curiozitati – toate dorindu-se a deveni, in timp, un suport teoretic atat pentru specialistii din domeniu cat si pentru persoanele interesate de problematica tulburarilor din spectrul autist.

print

Pe perioada de implementare, proiectul s-a bucurat de o sustinere mediatica foarte buna, pagina de Facebook a portalului apropiindu-se de un numar aproximativ 2000 de like-uri. Accesarile platformei, de asemenea, sunt in continua crestere. Alaturi de cauza comunitatii Autism Connect au aderat trusturi media locale si nationale care au favorizat aparitia unui numar mare de aparitii in presa scrisa, radio/TV, reviste de specialitate, platforme, dintre care amintim:

Telejurnal TVR1: http://tvr1.tvr.ro/emisiuni/telejurnal_4985.html

Presa Scrisa:

http://www.clicksanatate.ro/Platforma-online-pentru-parintii-copiilor-cu-autism_0_13672.html

http://www.romaniapozitiva.ro/romania-pozitiva/portalul-autism-connect-se-lanseaza-in-cadrul-unei-caravane-nationale/

http://www.stiriong.ro/ong/servicii-sociale/portalul-aautism-connect-se-lanseaza

http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=60322&Itemid=1 

http://pescurt.ro/stiri-sanatate/platforma-online-pentru-parinii-copiilor-cu-autism_23-11-2015_10131281

http://www.press-mania.ro/stiri/life-style/sanatate/platforma-online-pentru-parintii-copiilor-cu-autism-1384950.html

http://www.stiriong.ro/ong/servicii-sociale/portalul-aautism-connect-se-lanseaza

Echipa de implementare a proiectului vizeaza imbunatatirea portalului precum si continuarea demersului de advocacy, cu scopul de a angrena un numar si mai mare de actori sociali si de a extinde paleta de servicii pe care acesta le ofera la momentul actual. De asemenea, se doreste ca aceasta retea sa contribuie si la crearea de conexiuni si schimburi de bune practici si experiente care sa vina in beneficiul intregului sector.

Proiectul „Help Autism Connect – implicarea comunitatii in sprijinul copiilor cu TSA” este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, cu o durata de 9 luni. Proiectul are o valoare eligibila totala de 40.509 EURO, din care 34.897 EURO valoare eligibila a finantarii nerambursabile acordata din Fondul ONG si 5.612 EURO contributia eligibila a beneficiarului si va fi implementat in Bucuresti, in perioada 15 iunie 2015 – 14 februarie 2016.  Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org .

Lasa un raspuns