Micul Einstein, copilul diagnosticat cu autism care uimeste o lume intreaga
Feb 23 2016

Micul Einstein, copilul diagnosticat cu autism care uimeste o lume intreaga

Intr-un articol anterior dedicat oamenilor celebri care au reusit nu doar sa-si depaseasca conditia de persoane diagnosticate cu autism, dar au si creat lucruri extraordinare pentru ei si pentru cei din jur, vi-l prezentam pe Jacob BARNETT, un baietel de doar 12 ani care i-a uimit pana si pe profesorii de la Institutul de Astrofizica Princeton din Statele Unite ale Americii, pentru ca a lansat o noua Teorie a Relativitatii, fapt pentru care a primit apelativul de “Micul Einstein”. Copilul are un IQ de peste 170, mai mare si decat a lui Einstein, care era stabilit la 160. Astazi vom detalia povestea impresionanta a copilului-geniu.

1a

Sursa foto: www.the-art-of-autism.ro

Cand Jocob avea doar 3 ani, mamei sale i s-a spus ca baietelul ei nu va vorbi niciodata. Aceste cuvinte i s–au intiparit in minte si au determinat-o sa nu renunte in lupta contra autismului. Diversi specialisti, rude, prieteni, cunoscuti, toti repetau aceeasi poveste, copilul are autism, va fi dificil sa aiba o viata independenta. Vointa mamei de a reusi si ambitia copilului de a demonstra ca a avea autism nu inseamna a fi strain de uman au facut ca, la doar 17 ani, copilul sa cante muzica clasica la pian, din memorie, sa fie pasionat de vizionarea filmelor SF precum si de reality showuri. Acum se preconizeaza faptul ca va fi viitorul castigator al Premiului Nobel.

Pasionat de matematica si astrofizica, a studiat si publicat diverse cercetari asupra Teoriei relativitatii si a Big Bang-ului. Se pregateste pentru un doctorat in mecanica cuantica de la varsta de 14 ani. Actualmente, acesta a fost recrutat de Universitatea din Indiana pentru un post de cercetator si se preconizeaza faptul ca va avea o ascensiune fulminanta in cariera.

2a

Jacob si mama sa Kristine Barnett

Sursa foto: www.emmanuelchildcare.ro

Pe parcurs ce crestea, Jacob le demonstra tuturor celor care le zisese mamei sale ca nu va fi capabil nici macar sa se incheie la haine, ca poate invata singur algebra, geometrie, fizica si poate rezolva pana la 20 de numere din PI la varsta de doar 8 ani. Tanarul geniu recomanda tuturor ca, pentru a reusi, fiecare sa priveasca prin filtrul personal realitatea si sa-si stabilieasca propriul plan al vietii. Nu exista o reteta a succesului, ci ea trebuie inventata.

Atasam, mai jos, una dintre prestatiile sale care au impresionat oameni din lumea intreaga “Forget what you know”. Recomandam vizionarea acestui clip in care “micul geniu” reconfirma faptul ca “fiecare dintre noi este fauritorul propriei sorti”.

https://www.youtube.com/watch?v=Uq-FOOQ1TpE

Lasa un raspuns