Organizatie

Asociatia Help Autism a fost fondata in anul 2010 in urma experientei personale a fondatorilor care au luptat pentru recuperarea propriului lor copil diagnosticat cu tulburare din spectrul autist.

Impulsionati de persoanele care i-au sustinut si de provocarile intampinate in calitate de parinti, ei au demarat activitatea de misionariat pentru constientizarea autismului, a consilierii si sprijinirii in programul de recuperare a mai multor copii si a familiilor lor.

Help Autism se implica activ de peste 5 ani in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. Datorita expertizei dobandite in decursul acestor ani, Asociatia a ajuns sa fie considerata varf de lance in actiunile de schimbare a statutului autismului in Romania. Pe langa serviciile de terapie oferite in cele 3 centre proprii, Help Autism a reusit sa constituite alte 4 filiale in parteneriat cu Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Bucuresti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin si Targoviste.

Viziunea Help Autism este sansa la normalitate pentru orice copil cu tulburare din spectrul autist din Romania.

Obiectivul principal al Asociatiei este dezvoltarea la nivel national a programelor de diagnostic, terapie si integrare sociala a copiilor cu tulburare din spectrul autist.

Activitatile principale Help Autism sunt:

  • Dezvoltarea continua a programelor de constientizare a autismului;
  • Identificarea surselor de finantare si atragerea de fonduri necesare pentru sustinerea programelor gratuite destinate copiilor cu tulburare din spectrul autist;
  • Dezvoltarea de programe de formare si educatie continua pentru specialistii din domeniul TSA in vederea oferirii de servicii de calitate;
  • Dezvoltarea de parteneriate public-private la nivel national;
  • Dezvoltarea de programe dedicate familiilor copiilor cu tulburare din spectrul autist.

Echipa Help Autism este ghidata de valorile Asociatiei: responsabilitate sociala – educatie, transformare societate, egalitate de sanse – sansa la normalitate, profesionalism – excelenta in serviciile oferite, determinare – motivati catre succes, lucrul in echipa.

„Am inceput misiunea Help Autism acum 5 ani din dorinta de a ajuta cat mai multe familii sa depaseasca provocarile aduse de diagnosticul autismului. Ni s-au alaturat specialisti psihologi, medici psihiatri, sponsori, donatori si nu in ultimul rand voluntari, si este minunat sa vezi cum lucrurile prind contur… cum visele devin realitate, cum oamenii isi schimba atitudinea si devin apartinatori ai cauzei…. o comunitate de sprijin si ajutor.”

Parintii, voluntarii, specialistii, sponsorii si donatorii sunt mesageri ai autismului fiind implicati permanent in activitatile Asociatiei devenind ambasadori ai cauzei.

„Multumesc tuturor celor care isi doresc ca maine sa poată fi mai buni decat azi! Noi credem cu toata taria ca orice copil merita sansa la recuperare si orice parinte merita sprijin, fiindca niciunul dintre ei nu poarta vina existentei autismului in viata lor!”

Daniela Bololoi
Presedinte Help Autism

logo-helpautism