Centrul Scolar de Educatie Incluziva Sfanta Marina

Descriere scurta

Descriere scurta

Centrul de zi Marina a fost infiinţat de fundaţia HAND-ROM ca alternativa la masurile de constrangere ale guvernului si inchidere a şcolilor speciale, Tigveni si Şuici. In partea de nord vest a judeţului Argeş neexistand servicii sociale si pentru care Consiliul Judetean Arges nu a elaborat norme de subventionare a acestora in baza L 34/1998 sau a L 350/2005, existand totuşi o buna colaborare cu organizaţia noastra privind detasarea cadrelor didactice. In anul 2012 pe 31 august, prin Ordin de Ministru al Educatiei Cercetarii Educatiei si Tineretului Centrul de zi Marina este infiintata ca unitate de stat cu personalitate juridica. In anul 2013 Centrul de zi Marina isi schimba denumirea in ,,SCOALA GIMNAZIALA SPECIALA MARINA”

Contact

Contact

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare
 • Specializare
  Invatamant special
 • Tip Institutie
  Scoala Speciala
 • Descriere
  Sprijinirea integrarii in comunitate a copiilor si tinerilor cu toate tipurile de dizabilitaţi inclusiv severe si profunde. Centrul de zi MARINA asigură promovarea dreptului fiecarui copil cu dizabilităţi la educaţie speciala si incluzivă, abilitare-reabilitare si consiliere, de a-şi păstra relaţiile familiale; aceasta se realizează oferind servicii adecvate familiei în situaţie de risc de abandonare a copilului, pentru ca ea să fie capabilă să-şi îndeplinească responsabilităţile legate de îngrijirea, securitatea şi educaţia copilului, diminuind astfel abandonul şi analfabetismul.
  Centrul de zi „MARINA” – un centru de suport educaţional pentru copiii cu dizabilitaţi din Curtea de Argeş şi comunele limitrofe, oferă servicii de educaţie speciala si incluziva, abilitare – reabilitare, kinetoterapie şi ergoterapie, logopedie, psihodiagnoza, consiliere individuala şi de grup, unui număr de 101 copii cu dizabilităţi , asigurând de asemenea şi transportul acestora de la domiciliu la centru si înapoi precum si supravegherea acestora pe parcursul şederii lor in centru. Astfel, suntem singura organizatie care ofera servicii de educaţie speciala din nord vestul judetului Argeş. Şcoala Speciala Şuici si Caminul Şcoala Tigveni au fost inchise inca din anii 2000 respectiv 2002. Infiintat in urma cu zece ani, Centrul de zi MARINA, şi-a inceput activitatea la 15 septembrie 2002 cu un numar de 20 beneficiari ajungand azi la 58 beneficiari pe componenta educaţie si 43 beneficiari pe componenta terapii, conform certificatelor de orientare catre Centrul de zi MARINA, emise de Comisia de Evaluare Complexa a Direcţiei Judetene de Asistenţa Sociala – Arges

Locatie

Centrul Scolar de Educatie Incluziva Sfanta Marina
Directii

Contact

Centrul Scolar de Educatie Incluziva Sfanta Marina
 • * Costel Nicolae
 • Telefon: 0348440031
 • Email: handrom@gmail.com
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Ratings

Centrul Scolar de Educatie Incluziva Sfanta Marina

Total RECENZII

0

0 Total
Aici puteti adauga recenzia dumneavoastra.
Va multumim.
Servicii
0.0%