Caravana "Autism Connect"
Noi 26 2015

Caravana „Autism Connect”

Caravana “Autism Connect”, un demers al Asociatiei ”Help Autism”, porneste la drum, propunandu-si crearea unui mecanism rapid de sprijinire a actorilor sociali interesați de problematica autismului și de implementarea modelelor de bune practici in domeniu. Echipa formata din președintele organizației, managerul de proiect si responsabilul de platforma, se va deplasa in centrele universitare reprezentative din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj, Sibiu, Timisoara, in vederea prezentarii proiectului Autism Connect, a viziunii si facilitatilor pe care acesta le propune intregii comunitati locale si nationale.

carava
Obiectivele generale ale proiectului vizeaza facilitarea accesului la servicii specializate de terapie de recuperare a copilului cu TSA, asigurarea interactiunii intre parintii copiilor cu TSA si psiho-terapeuti, medici, studenti, furnizori de servicii medicale, sociale si educationale; intrunirea unei baze informationale extrem de utila in sprijinul familiilor copiilor cu TSA cat si a psihoterapeutilor, medicilor, cadrelor didactice si studentilor; initierea unor actiuni de colaborare in retea si de invatare ”inter-pares” in randul actorilor sociali reprezentativi in problematica autismului.

Programul Caravanei ”Autism Connect”
Sibiu – ASPS (Asociatia Studentilor in Psihologie Sibiu) din cadrul Universitatii „Lucian Blaga”
Joi, 19 noiembrie, ora 14:00 – prezentare in cadrul Adunarii Generale a organizatiei studentesti
Joi, 19 noiembrie, ora 15:30 – prezentare platforma in cadrul universitatii.

Cluj – ASPR (Asociatia Studentilor la Psihologie din Romania) din cadrul Universitatii Babes-Bolyai
Miercuri, 25 noiembrie – prezentare in cadrul Adunarii Generale a organizatiei studentesti
Joi, 26 noiembrie – prezentare platforma in cadrul universitatii.

Iasi – ASPP (Asociatia Societatea Pentru Psihologie) din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”
Miercuri, 9 decembrie, ora 20 – prezentare in cadrul Adunarii Generale a organizatiei studentesti
Joi, 10 decembrie – prezentare platforma in cadrul universitatii.

Timisoara – ASPST (Asociatia Studentilor la Psihologie si Sociologie din Timisoara) din cadrul Universitatii de Vest Timisoara
Miercuri, 13 ianuarie, ora 20:00 – prezentare in cadrul Adunarii Generale a organizatiei studentesti
Joi, 14 ianuarie, ora 10:00 – prezentare platforma in cadrul universitatii.

Campania Autism Connect detine cel mai mare portofoliu de resurse si servicii specializate in TSA din intreaga tara, precum si cele mai avansate instrumente de informare si inter-conectare a familiilor copiilor cu TSA cu stakeholderii din domeniu. Pana in momentul de fata, platforma contine urmatorul numar de conturi active: 132 crese, 984 clinici, 327 terapeuti, 3539 scoli, 1390 gradinite, 45 DGASPC, 27 ONGuri, urmand ca numarul acestora sa creasca semnificativ in perioada imediat urmatoare.

Pentru alte detalii referitoare la Caravana Autism Connect, ne puteti contacta la adresa de e-mail contact@autismconnect.ro .

Lasa un raspuns