Termeni si conditii de utilizare a platformei autismconnect.ro
Oct 29 2015

Termeni si conditii de utilizare a platformei autismconnect.ro

Art. 1. Informatii generale

www.autismconnect.ro este o platforma on line (denumita in continuare „Platforma”), realizata de Asociatia Help Autism (www.helpautism.ro) in parteneriat cu Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA, www.atca.ro) si cu voluntarii organizatiilor, cadre didactice, parinti si specialisti din domeniu, cu scopul crearii unui instrument pentru intreaga comunitate, atat la nivel informational, cat si de indrumare si consultanta.

Accesul si utilizarea platformei (denumita in continuare „site”) se face in termenii si conditiile de mai jos.

Termenii si conditiile pot fi modificate in orice moment de catre administratorul site-ului, denumit in continuare „Administrator”, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare „Utilizatori”.

Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile pentru utilizarea serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Accesand si navigand pe acest site, utilizatorii accepta implicit, termenii de utilizare descrisi in continuare.

In cazul in care nu sunt de acord cu termenii si conditiile impuse, utilizatorii vor inceta folosirea acestui serviciu.

Art. 2. Descrierea platformei

www.autismconnect.ro este o platforma online, destinata specialistilor din domeniul autismului, psihoterapeutilor, logopezilor, kinetoterapeutilor, parintilor copiilor cu tulburare de spectru autist (TSA), sectorului neguvernamental si sectorului de stat din Sanatate Mintala, Servicii Sociale, Educatie.

Platforma are mai multe facilitati:

 • Permite crearea unor profile online gratuite de catre utilizatori, care se pot conecta si relationa cu alti utilizatori, interesati de problematica TSA;
 • Se pot obtine angajamente importante intre specialisti, parintii copiilor diagnosticați cu TSA, organizatii, companii s.a.m.d;
 • Se pot conecta comunitati co-interesate in beneficiul copiilor si persoanelor cu TSA, cu scopul de a purta discutii pe anumite teme, de interes comun, in sfera tematica a autismului;
 • Permite crearea unui liant intre actorii sociali implicati in problematica TSA, intr-un scop comun – facilitarea accesului la servicii specializate astfel incat terapia de recuperare a copilului cu TSA sa se demareze in timp util.

Art. 3. Accesul pe platforma

Accesul pe platforma se face prin intermediul unui cont cu parola realizat de orice persoana fizica sau juridica, pe urmatoarele categorii:

1) Categorii pentru inscrierea in reteaua Autism Connect

a. Terapeuti:

 • Psihoterapeut;
 • Logoped;
 • Kinetoterapeut

b. Parinti ai unui copil diagnosticat cu autism

c. ONG din domeniul serviciilor de terapie pentru copiii cu TSA / Centru de servicii terapeutice pentru copiii cu TSA

Art. 4. Inscriere profiluri

Procesul de inscriere pe platforma Autism Connect se deruleaza 100% online. Iti creezi un cont de utilizator si completezi datele cerute in functie de rolul detinut (parinte, terapeut, ONG, alte persoane interesate). Va rugam sa utilizati date valide: numele si prenumele real, adresa de email valida, numar de telefon contact. Campurile necesita informatii cu caracter general.

Obtinerea unui cont de utilizator pe site-ul www.autismconnect.ro ofera urmatoarele facilitati:

 • Accesul la informatii;
 • Vizualizarea conturilor celorlalti utilizatori;
 • O serie de mijloace de comunicare, informatii si stiri referitoare la problematica autismului, prin intermediul forumului;
 • continut de specialitate electronic, informatii de actualitate din sfera autismului, actualizate in timp util.

Art. 5. Inregistrare profil terapeuti

Pentru inregistrarea profilului, utilizatorii trebuie sa urmeze pasii de mai jos:

 1. Sa acceseze contul cu userul si parola;
 2. Sa creeze profilul si sa completeze un Curriculum Vitae (formularul de CV se regaseste in bara din stanga din profilul de terapeut). Pentru ca profilul terapeutului sa fie vizibil pentru parinti este nevoie ca terapeutul sa creeze “profil nou” si sa completeze obligatoriu câmpul “LOCALIZARE PE HARTA”;
 3. In termen de 48 de ore dupa completarea online a aplicatiei, utilizatorul trebuie sa trimita actele doveditoare experientei mentionate in cadrul CV-ului in format scan, pe adresa de e-mail contact@autismconnect.ro , pentru a fi validate de Echipa Help Autism;
 4.  In cazul in care informatiile furnizate catre administratorul platformei sunt in concordanta cu cele notate in Curriculum Vitae, Curriculum Vitae devine valid.
 5. Dupa validarea pe platforma, utilizatorul terapeut – cu statut de beneficiar, poate deveni membru activ al comunitatii Autism Connect;
 6. Pentru situatiile nedorite in care informatiile furnizate sunt insuficiente pentru a se dovedi veridicitatea Curriculum Vitae, utilizatorii nu vor putea vizualiza CV-ul, iar Administratorul nu-si asuma validarea profesionala a specialistului;
 7. Daca, in timp de 6 luni, contul nu va fi revendicat, administratorul isi rezerva dreptul de a sterge contul respectiv.

Art. 6. Inregistrare profil ONG

 1. Sa acceseze contul cu userul si parola;
 2. Sa creeze profil pentru Centrele organizatiei care ofera servicii de specialitate in autism. Pentru ca profilul ONG-ului si / sau a Centrelor sa fie vizibil pentru toti factorii interesati, este nevoie ca utilizatorul de tip ONG sa creeze “profil nou” si sa completeze obligatoriu campul “LOCALIZARE PE HARTA”.

Art. 7. Obligatiile utilizatorului

Utilizatorul are obligatia de a furniza informatii reale si corecte despre persoana sa atunci cand aceste informatii i se cer pentru crearea unui cont pe forum. In cazul in care Administratorul www.autismconnect.ro are motive sa suspecteze ca aceste informatii nu sunt reale, sau limbajul este neadecvat sau discriminatoriu, isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului respectiv la oricare dintre serviciile pe care le ofera.

Utilizatorului ii este interzis sa transmita/publice prin intermediul site-ului www.autismconnect.ro mesaje sau informatii al caror continut:

 • este obscen, grosolan, aduce atingere sau este in masura sa aduca atingere anumitor persoane, interese sau relatii sociale, dar nu numai;
 • contine oferte comerciale;
 • contine informatii cu caracter politic;
 • nu corespund (din punctul de vedere al Administratorului) scopului forumului si specificului tematic destinat acestuia.

Utilizatorului ii este interzis sa creeze si/sau sa foloseasca mai multe conturi („clone”).

In cazurile in care Administratorul apreciaza ca un Utilizator nu respecta conditiile si termenii de utilizare sau a adus ori poate aduce atingere in orice mod direct scopului forumului, Administratorul poate restrictiona accesul Utilizatorului la forum.

Restrictionarea poate insemna:

 • stergerea mesajelor al caror continut nu respecta termenii si conditiile forumului;
 • suspendarea temporara sau permanenta a contului si a tuturor informatiilor pe care le contine;
 • stergerea optiunilor definite si interzicerea accesului la serviciile www.autismconnect.ro .

Restrictionarea accesului Utilizatorului poate sa fie, sau nu, precedata de avertismente, in functie de aprecierea exclusiva a Administratorului.

De asemenea, Utilizatorul isi asuma intreaga raspundere de orice natura pentru informatiile pe care le transmite sau le publica pe Internet folosind serviciile www.autismconnect.ro . Administratia www.autismconnect.ro nu are nicio responsabilitate juridica fata de informatiile publicate sau transmise pe Internet de Utilizatorii acestui site.

Art. 8. Reguli generale

Administratorul site-ului declara urmatoarele:

 • va depune toate diligentele rezonabile pentru realizarea scopului platformei, dar nu isi asuma nicio responsabilitate in privinta continutului mesajelor/informatiilor transmise de utilizatori;
 • va depune toate eforturile (tehnice sau de alta natura) pentru functionarea in bune conditii a platformei;
 • este interzisa prin intermediul platformei incalcarea dreptului de autor apartinand tertilor;
 • pe masura aparitiei unor situatii noi, de orice natura, ce impun acest lucru, administratorul poate modifica conditiile si termenii de utilizare.

Art. 9. Conditii de folosire a informatiilor de pe site:

Puteti prelua, citi, imprima sau distribui orice informatie de pe acest site, cu conditia sa reproduceti fiecare dintre adnotarile despre drepturile de autor sau alte adnotari despre drepturile de proprietate continute in orice informatie pe care o preluati de pe site. Totusi, nu aveti dreptul de a modifica, refolosi, republica sau folosi continutul site-ului pentru scopuri publice sau comerciale, incluzand aici textul, imaginile, sunetul, materialele video, fara permisiunea scrisa a Asociatiei Help Autism si/sau a utilizatorului al carui continut este vizat.

De asemenea, trebuie sa luati la cunostinta ca orice vedeti sau cititi pe acest site, are drepturi rezervate de copyright, fara o alta notificare speciala.

Art. 10.  Prelucrarea datelor cu caracter personal. Politica de confidentialitate

Asociatia Help Autism, cu sediul in Bucuresti, str. Burdujeni nr. 3, bl. A13, sc. 7, ap. 72, Sector 3, inregistrata in Registrul national al persoanelor juridice fara scop patrimonial sub nr. 22, in baza Incheierii nr. 25 din 12.02.2010 dispusa de Judecatoria Sector 3 Bucuresti in dosarul nr. 1085/301/2010, Cod de inregistrare fiscala 26590428, avand contul nr. RO05BACX0000000843775000, deschis la Unicredit Bank, sucursala Dristor, reprezentata prin Daniela Doina Bololoi in calitate de Presedinte, opereaza date cu caracter personal in baza notificarii cu numarul 0025369 depuse in data de 15.10.2015 la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, Asociatia Help Autism are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Scopul colectarii datelor il reprezinta completarea si gestionarea bazei de date a persoanelor fizice si institutiilor cu competente in domeniul sanatatii si serviciilor sociale pentru indeplinirea obiectivelor de interconectare a familiilor copiilor cu TSA cu specialistii in domeniu. Platforma www.autismconnect.ro  este parte a proiectului „Help Autism Connect – implicarea comunitatii in sprijinul copiilor cu TSA” finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in România, cu o durata de 8 luni. Proiectul are o valoare eligibila totala de 40.509 EURO, din care 34.897 EURO valoare eligibila a finantarii nerambursabile acordata din Fondul ONG si 5.612 EURO contributia eligibila a beneficiarului si este implementat in Bucuresti, in perioada 15 iunie 2015 – 14 februarie 2016, de catre Asociatia Help Autism in parteneriat cu Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata.

Prin completarea datelor dvs. in Formularul de inscriere, declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a Asociatiei Help Autism, si va dati acordul, expres si neechivoc, ca toate aceste date personale sa fie colectate, inregistrate, organizate, stocate, adaptate ori modificate, precum si sa fie extrase, consultate, utilizate, dezvaluite catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, ori sa fie blocate, sterse sau distruse de catre Help Autism in cadrul derularii de activitati prevazute in cadrul Proiectului „Help Autism Connect –Implicarea comunitatilor in sprijinul copiilor cu TSA” finantat prin granturile  SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Prin citirea prezentelor Termene si Conditii, ati luat la cunostinta faptul ca, va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa Bulevardul Basarabia nr. 24, Sector 3, Municipiul Bucuresti, va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:

 • o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
 • sa interveniti asupra datelor transmise;
 • sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara;
 • sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si alte organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Art. 11. Legislatie

Drepturile si obligatiile partilor, impuse de prezentele termene si condiții, precum si toate efectele juridice ce decurg din acestea, vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare.